فهرست مطالب:
فصل 1 مسائل حل نشدهي زيستشناسي/ فصل 2 سه نظريه دربارهي شکلزايي/ فصل 3 علتهاي ايجاد شکل
فصل 4 ميدانهاي عامل شکلزايي/ فصل 5 تأثير و نفوذ شکلهاي پيشين/ فصل 6 علل شکلدهنده و فرآيند شکلزايي
فصل 7 وراثت شکل/ فصل 8 تکامل شکلهاي زيستي/ فصل 9 حرکتها و ميدانهاي حرکتي
فصل 10 غريزه و يادگيري/ فصل 11 وراثت و تکامل رفتار/ فصل 12 چهار نتيجهگيري ممکن
سال ها پيش انتشارات فاطمي ترجمه ويراست هفتم كتاب “چگونه مسائل شيمي را حل كنيم“ را منتشر كرد كه با استقبال چشمگير علاقه مندان مواجه شد. كتابي كه هم اكنون پيش روي شماست جديدترين ويرايش اين كتاب است كه به تازگي منتشر شده است. در ويراست هشتم اين كتاب روشهايي ارائه شدهاند تا دانشآموزان در حل مسائل مهارت بيشتري پيدا كنند. در اين ويراست ضرايب تبديل و روش حذف واحدها و رسيدن به واحد مناسب با جزئيات مطرح شده است. در مورد ساختارهاي لوييس هيبريد شدن و مدل VSEPR روش جديدي براي پيش بيني ساختار هندسي مولكولي ارائه شده است. بحثهاي مربوط به ترموديناميك و خنثي شدن و تيتر كردن و استفاده از پتانسيلهاي كاهش شرح و بسط داده شده و تعديل شده و روزآمد شده است. مطالعه اين كتاب را به دانش آموزان دوره متوسطه و داورطلبان شركت در المپياد شيمي و دانشجويان سالهاي اول رشته شيمي توصيه ميكنيم.
فصل۱: چگونه مسئله حل کنیم
فصل۲: واحدهای اندازه گیری
فصل۳: وزن اتمی، مقدار و مول
فصل۴: روابط جرم-مقدار در فرمول های شیمیایی
فصل۵: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(I. استوکیومتری)
فصل۶: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(II. مخلوط ها)
فصل۷: قوانین گازها
فصل۸: گرماشیمی
فصل۹: نظریه کوانتومی و ساختار اتم ها
فصل۱۰: ساختار مولکول ها
فصل۱۱: غلظت محلول ها
فصل۱۲: خواص محلول ها
فصل۱۳: سینتیک
فصل۱۴: تعادل شیمیایی و ثابت های تعادل
فصل۱۵:تعادل اسید و باز I
فصل۱۶: اسیدها و بازها II
فصل۱۷: حاصل ضربهای انحلال پذیری و یون های کمپلکس
فصل۱۸: ترمودینامیک
فصل۱۹: فرایندهای اکسایش-کاهش
پیوست
پاسخ مسائل
مردی به نام اُوِه داستان روزگار پیرمردی است کمحرف، سختکوش و بسیار سنتی که اعتقاد دارد همهچیز باید سرجای خودش باشد و فقط احمقها به کامپیوتر اعتماد میکنند. او سالها با قوانین سفتوسختش و همسرش که عاشقانه دوستش داشته، زیسته و حالا انگار به آخر خط رسیده است. تا اینکه یک روز صبح ماشین یک زن باردار ایرانی و شوهر خنگش که قرار است همسایهی او شوند، کوبیده میشود به صندوق پستیاش و این آغاز ماجراست.
هفتهنامه معتبر اشپیگل در معرفی این کتاب نوشته است: ««کسی که از این رمان خوشش نیاید، بهتر است اصلاً هیچ کتابی نخواند.»
این کتاب ابزاری را در دست شما میگذارد تا از آن طریق بتوانید با استفاده از رویکردی نوین در مدیریت به نام «رویکرد طراحی» با ترسیم و طراحی مدل کسب و کار به خلقی نوآورانه دست بزنید و سازمان خود را متحول نمایید.
همراه با تولد هر سازمانی، مدل کسب وکار آن نیز متولد می شود و این امر نشان دهنده ضرورت توجه به طراحی آگاهانه مدلهای کسب وکار دارد که کاربرد بسیاری در علوم سازمانی داشته باشد. استراتژیستها باید بدانند که مدل کسب وکار یک سازمان چیست تا بتوانند چالش سازمان در تعامل با محیط را درک کرده و برای گذر از آن استراتژی مناسب را فرموله نمایند. افراد کارآفرین باید خود را به ابزار ترسیم و طراحی مدل کسب وکار مجهز نمایند تا بتوانند تراوشات ذهنی خود را در قالبی درآمدزا قرار دهند تا بتوانند سرمایهگذاران را قانع نمایند و نوآوریهای خود را به سرانجام برسانند. در صورتی که نوآوریهای فناورانه، پروژههای ارائه محصول جدید به بازارهای فعلی و نیز ارائه محصولات فعلی به بازارهای جدید با طراحی مدل کسب وکار مناسب همراه نشوند، همگی به شکست خواهند انجامید.این کتاب ابزاری را در دست شما میگذارد تا از آن طریق بتوانید با استفاده از رویکردی نوین در مدیریت به نام «رویکرد طراحی» با ترسیم و طراحی مدل کسبوکار به خلقی نوآورانه دست بزنید و سازمان خود را متحول نمایید.
فهرست مندرجات:
فصل1: چشم انداز میکروبیولوژی مواد غذایی
فصل2: میکروارگانیسم ها و موادغذایی
فصل3: عوامل موثر بر رشد و بقای میکروارگانیسم ها در موادغذایی
فصل4: میکروبیولوژی نگهداری موادغذایی
فصل5: میکروبیولوژی محصولات غذایی اولیه
فصل6: میکروبیولوژی موادغذایی و سلامت عمومی
فصل7: عوامل باکتریایی مولد بیماری های ناشی از موادغذایی
فصل8: عوامل غیرباکتریایی مولد بیماری های ناشی از مصرف موادغذایی
فصل9: موادغذایی تخمیری و میکروبی
فصل10: روش های ارزیابی میکروبی موادغذایی
فصل11: کنترل کیفیت میکروبی موادغذایی
فصل12: خواندنی های بیشتر
نظریه های اسید - باز
تعادل یونی، بخش I
تعادل یونی، بخش II
مبانی ترمودینامیک شیمیایی
الکتروشیمی
نافلزات، بخش I: هیدروژن و هالوژن ها
نافلزات، بخش II: عناصر گروه IV A
نافلزات، بخش III: عناصر گروه VA
نافلزات، بخش IV: کربن، سیلیسیم، بور، و گازهای نجیب
فلزات و متالوژی
ترکیب های کمپلکسی
شیمی هسته ای
شیمی آلی
بیوشیمی
فهرست:
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: ساختار و پايداري DNA (جهشها در برابر ترميمها)
فصل سوم: تنظيم بيان ژن
فصل چهارم: پيامرساني فاكتورهاي رشد و انكوژنها
فصل پنجم: چرخهي سلولي
فصل ششم: مهار رشد و ژنهاي سركوبكنندهي تومور
فصل هفتم: آپوپتوز
فصل هشتم: سلولهاي بنيادي و تمايز
فصل نهم: متاستاز
فصل دهم: عفونتها و التهاب
فصل يازدهم: مواد غذايي، هورمونها و ميانكنشهاي ژني
فصل دوازدهم: صنعت سرطان (توليد دارو و طراحي آزمايشات باليني)
فصل سيزدهم: سرطان در آينده (تمركز بر علم تشخيص و ايمني درماني)
این کتاب که توانست در همان دو هفته نخست بیش از دو میلیون نسخه فروش داشته باشد و عنوان پرفروشترین کتاب سال را نصیب خود کند، به شرح خاطرات میشل اوباما، همسر باراک اوباما، میپردازد.
«شدن» روایتی از زندگی شخصی خانم اوباما قبل و بعد از ورود به کاخ سفید است. او اولین بانوی اولِ آمریکاییِ آفریقاییتبار بود و شوهرش اولین رئیسجمهور سیاهپوست آمریکا محسوب میشود.
میشل اوباما با استفاده از شیوهای روایی و عمیق' خواننده را به دنیای خود دعوت میکند و تجربیاتی را بیان میکند که شخصیت او را از دوران کودکی در منطقهای فقیرنشین در شیکاگو تا زمانی که به بانوی اول امریکا گردید، شکل میدهد. این کتاب شرحی است از موفقیتها و ناکامیهای او در زندگی شخصی و عمومی. او در این کتاب به مشکلات ازدواجش ازجمله سقطجنین اشاره میکند و میگوید چگونه پس از دو بار بارداریِ ناکام، عاقبت، با لقاح مصنوعی موفق شد بچهدار شود.
میشل رابینسون اوباما (1964) از سال 2009 تا 2017 بانوی اول امریکا بود. او فارغالتحصیل رشته حقوق از دانشگاه پرینستون و هاروارد است و مدتها به کار وکالت پرداخته است. وی هماکنون با همسرش باراک اوباما و دو دخترش مالیا و ساشا در واشنگتن زندگی میکند.
ما در عصر بومشناسی بسر میبریم و به عنوان یک شهروند موظفیم اطلاعاتی درباره این موضوع داشته باشیم. در سی سال اخیر تحول بزرگی در نحوه نگرش ما نسبت به رابطه انسان با زیستبوم خود پدید آمده است که نتیجه آن شدت بخشیدن به مطالعات علمی در زمینه محیطزیست و جنبشهای زیستمحیطی بوده است. به همان اندازه که دانستن فیزیک برای یک مهندس ضروری است، داشتن اطلاعات از بومشناسی برای کسی که میخواهد مشکلات پیش روی بشر، در راه حفاظت از محیط زیست را بررسی کند، الزامی است.
در کتاب بومشناسی؛ مطالعهی تجربی توزیع و فراوانی نوشته چارلز جی. کربز که به عنوان منبع درسی دانشجویان در دنیا و پرفروشترین کتاب بومشناسی شناختهشده است، نویسنده بومشناسی را مجموعهای از مسائلی که دانشجو باید به شیوهای انتقادی با آنها برخورد کند معرفی نموده است و با تأکید بر نقش آزمایش در سنجش اعتبار نظریههای اکولوژیکی، بسیاری از مسائل توزیع و فراوانی را که امروزه محل مناقشه است به بحث گذاشته است. نویسنده در هر فصل کتاب سئوالی را درباره مکانیزم عمل جمعیتها و اجتماعات در طبیعت مطرح کرده و سپس اطلاعات کافی برای آنکه خواننده خود به فکر واداشته شده و نتیجهگیری نمایند در اختیار آنان قرار میدهد. در انتهای هر بخش همچنین سئوالاتی را که برخی هنوز بیپاسخ ماندهاند، آورده است، سئوالاتی که میتواند به عنوان موضوع بحث در کلاس درس مطرح شوند. به اعتقاد کربز پیآمدهای عملی تفکر اکولوژیکی باید سئوال اساسی محققین این رشته باشد.
در ویرایش جدید فصلهایی نیز به پویایی جمعیتها، زندگی انگلی و فشارهای بشر بر سلامتی اکوسیستم اختصاص یافته است. نویسنده در هر فصل به ذکر سابقه تاریخی تحقیقات اکولوژیکی به همراه عکسهایی از اکولوژیستهای مشهور پرداخته است، به اعتقاد وی علم به طور کلی یک فعالیت انسانی است و دانشمندانی که به مسائل اکولوژیکی پرداختهاند به ویژه شخصیتهای جالب توجه و شایسته شناخت بیشتر هستند. کربز بسیاری از فصلهای کتاب، به ویژه فصول مربوط به زیستشناسی بقا، سازمان اجتماعی و محصول اولیه، تقویت همبستگی تکاملی و بومشناسی کارکردی را مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار داده است. زیستشناسی بقا، تمرکز بر مسائل عملیای است که نیازمند توضیحی بومشناختی بوده و عمده رشد دانش بومشناسی از همین زاویه صورت میگیرد. نویسنده به اکولوژیستها توصیه میکند یک گام به عقب رفته و از منظری انقلابی! به سیستمهای اکولوژیکی نگاه کنند و معتقد است دانشجویان تکامل نیز تنها با دانستن چگونگی عملکرد سیستمهای اکولوژیکی قادر به درک صحیح انتخاب طبیعی خواهند بود. کربز در مقدمه خود بر ویرایش جدید کتاب میگوید: "اگر پیامی در این کتاب نهفته باشد یک پیام ساده است و آن اینکه پیشرفت در حل مسائل بومشناختی هنگامی پیش میآید که از روشهای تجربی استفاده شود. عادت به طرح این پرسش که با "کدام آزمایش میتوان به این پرسش جواب داد؟" در حکم اساسیترین وجه روش علمی است که دانشجویان بایستی آن را در خود بپرورند. هرجا که در مورد یک مساله بحث و جدل باشد طرح این پرسش ما را به کانون آن مسئله خواهد برد."
اِلی و کیت دو دوست صمیمی هستند که در همسایگی هم زندگی میکنند. اِلی عاشق مهندسی است و کیت در ساخت ایدههایش به او کمک میکند. دستگاه پرتاب کننده اولین ایده ی مشترک آنهاست. اِلی که به این خاطر از دست دوستانش ناراحت است که او را در تیمشان راه نداده اند، میخواهد با این دستگاه بادکنکهای پُر آب را بر سر دوستانشان پرتاب کند. حالا بچه های خیسِ آب به کارگاه کیت و اِلی حمله میکنند و حسابی عصبانی اند...
فهرست مطالب:
فصل 1: آغاز بيوانفورماتيك
فصل 2: چگونه اغلب افراد از بيوانفورماتيك استفاده ميكنند
فصل 3: يك راهنماي حياتي براي بيوانفورماتيك
فصل 4: استفاده از پايگاههاي اطلاعاتي ويژه تواليهاي پروتئيني
فصل 5: كار كردن با تواليهاي DNA /فصل 6: كار كردن با تواليهاي پروتئيني
فصل 7: حرفهاي شدن در بررسي توالي
فصل 8: مقايسه دو توالي
فصل 9: ايجاد يك انطباق توالي چندتايي
فصل 10: ويرايش و انتشار انطباقها
فصل 11: متخصصشدن: تكنيكهاي پيشرفته بيوانفورماتيك
فصل 12: كار با RNA
فصل 13: ايجاد درختهاي تكامل ژنتيكي
فصل 14: بخش دهتاييها
فصل 15: تعدادي منابع بيوانفورماتيكي مفيد
کتاب سلول های بنیادی به زبان ساده زیر نظر دکتر حسین بهاروند است. که در انتشارات خانه زیست شناسی به چاپ رسیده است.
این کتاب 560 صفحه ای که تا سال 1393 سه بار به صورت تک رنگ تجدید چاپ شده است.
این کتاب از منابع المپیاد زیست شناسی می باشد و در 22 مبحث اصلی زیر، سلول بنیادی را مورد بررسی قرار میدهد؛
فهرست مطالب:
بخش اول: كنكاشي در علم زيستشناسي
فصل 1: ترسيم حقايق گستردهاي از علم سلولهاي بنيادي
فصل 2: مطالعة سلولها و بافتها
فصل 3: تاريخچة پژوهش درباره سلولهاي بنيادي
بخش دوم : كاوشي در دانش سلولهاي بنيادي
فصل 4 : شروع كار با سلولهاي بنيادي جنيني
فصل 5 : سلولهاي بنيادي بزرگسالان
فصل 6 : شناسايي و كشف ديگر انواع سلولهاي بنيادي
فصل 7: چرا دانشمندان سلولها را با هم تركيب و ادغام ميكنند
بخش سوم: چگونه سلولهاي بنيادي ميتوانند بر آينده تأثيرگذار باشند
فصل 8 : نگاهي به خاستگاه سلولهاي سرطاني: سلولهاي بنيادي سرطاني
فصل 9 : استفاده از سلولهاي بنيادي براي شناسايي و درمان بيماريهاي تحليلروندة اعصاب
فصل 10: بهبود روشهاي درماني براي بيماريهاي قلب، كبد و لوزالمعده
فصل 11: بهبود توليدات دارويي
بخش چهارم: كاربردي كردن سلولهاي بنيادي در عصر حاضر
فصل 12: جايگاه ما امروز كجاست؟درمان برپاية سلول بنيادي، كارآزماييهاي باليني برپاية آنها و ساير موارد
فصل 13: نقش سلولهاي بنيادي در پيوندها
فصل 14: ذخيرهسازي سلولهاي بنيادي در بانك
بخش پنجم: بحث پيرامون مسائل اخلاقي، قانوني و مالي
فصل 15: كنكاش در مسائل اخلاقي، فلسفي و معنوي
فصل 16: نگاهي به قوانين و سياستهايي كه امروزه در مورد سلولهاي بنيادي رايجاند
فصل 17: بهدنبال ثروت: سرمايهگذاري و منافع حاصل از سلول بنيادی
بخش ششم: بخش دهتاييها
فصل 18: ده باور اشتباه دربارة سلول بنيادي
فصل 19: ده مانع در استفاده از سلولهاي بنيادي
فصل 20: ده احتمال براي آيندة سلولهاي بنيادي
فصل 21: ده مورد كه قبل از درمان با سلول بنيادي بايد آنها را درنظر بگيريد
فصل 22: ده منبع براي بهروز ماندن
کتاب بیوشیمی هارپر برای اساتید و دانشجویان علوم پزشکی و زیستی ، کتابی کاملا شناخته شده است.
یکی از خصوصیات بارز این کتاب، بیان شیوا و در عین حال کامل و جامع مطالب است. استفاده از اشکال واضح و متعدد از ویژگی های دیگر این کتاب است.
در ویرایش سی ام کتاب بیوشیمی مصور هارپر2018 نسبت به ویرایش بیست ونهم ، مطالب کاملا بصورت جامع و جدیدی در بخش های ساختار پروتئین و بیولوژی مولکولی اضافه شده است که نشان دهنده پویایی و به روز بودن نویسندگان این کتاب است.
ویرایش پانزدهم کتاب بافت شناسی پایه جان کوئیرا همچنان ارزش خود را به عنوان منبعی مناسب، مفید و خلاصه در ارائه اطلاعات ساختار و عملکرد بافت های بدن انسان حفظ کرده است. برخلاف سایر منابع و اطلس های بافت شناسی، در این ویرایش نیز در پایان هرفصل تعدادی پرسش چند گزینه ای جهت آزمودن دانشجو آمده است. این کتاب همانند ویرایش پیشین به شرح ذیل فصل بندی شده است: در فصل اول تکنیک های بافت شناسی مرور شده است. در دو فصل بعدی سازماندهی ساختاری و عملکردی بیولوژی هسته و سیتوپلاسم سلول های انسانی توضیح داده شده است. درهفت فصل بعدی چهاربافت پایه بدن که ارگان های بدن انشان را می سازند بررسی شده است. در فصول باقی مانده ویژگی ها و سازماندهی عملکردی این بافت ها در هریک از دستگاه ها و ارگان های بدن شرح داده شده است. با توجه به تغییرات جدید، این کتاب یکی از مفیدترین منابع آموزشی برای خوانندگان خود خواهد بود.
کتاب فیزیولوژی تایز و زایگر جلد دوم نوشته تایز- زایگر- مولر- مورفی است. که در انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد به چاپ رسیده است.
این کتاب 672 صفحه ای که از سال 1398 تا کنون دو بار تجدید چاپ شده است.
این کتاب از منابع المپیاد زیست شناسی می باشد و از فصل 14 تا فصل 24 فیزیولوژی گیاهی را مورد بررسی قرار میدهد؛
فصل 14: دیواره های سلولی: ساختار، شکل گیری و گسترش(توسعه)
فصل 15: پیام ها و انتقال پیام
فصل 16: پیام های نور خورشید
فصل 17: جنین زایی
فصل 18: خواب بذر،جوانه زنی و استقرار گیاهچه
فصل 19: رشد رویشی و اندام زایی
فصل 20: کنترل گلدهی و نمو گل
فصل 21: گامتوفیت ها،گرده افشانی، بذور و میوه ها
فصل 22: پیری گیاه و مرگ سلول
فصل 23: برهمکنش های زیستی
فصل 24: تنش غیرزنده
در پایان کتاب واژ ه نامه برای مخاطبان کتاب آورده شده است
کتاب فیزیولوژی تایز و زایگر جلد اول نوشته تایز- زایگر- مولر- مورفی است. که در انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد به چاپ رسیده است.
این کتاب 664 صفحه ای که از سال 1398 تا کنون سه بار تجدید چاپ شده است.
این کتاب از منابع المپیاد زیست شناسی می باشد و در 13 مبحث اصلی زیر، فیزیولوژی گیاهی را مورد بررسی قرار می دهد:
فصل 1: معماری گیاه و سلول
فصل 2: ساختار ژنوم و بیان ژن
فصل 3: آب و سلول های گیاهی
فصل 4: موازنه آب در گیاهان
فصل 5: تغذیه معدنی
فصل 6: انتقال مواد محلول
فصل 7: فتوسنتز: واکنش های نوری
فصل 8: فتوسنتز: واکنش های کربن
فصل 9: فتوسنتز: ملاحضات فیزیولوژیک و اکولوژیک
فصل 10: زیست شناسی روزنه
فصل 11: انتقال در آوند آبکش
فصل 12: تنفس و متابولیسم لپیید
فصل 13: آسیمیلاسیون عناصر غذایی معدنی
در پایان کتاب واژ ه نامه برای مخاطبان کتاب آورده شده است
کتاب کلون سازی ژن ها و آنالیز DNA نوشته پرفسور براون است. که در انتشارات خانه زیست شناسی به چاپ رسیده است.
این کتاب 439 صفحه ای که از سال 2010 تا کنون 6 بار ویرایش و چاپ رنگی شده است.
و در 16 مبحث زیر کلون سازی ژن ها را مورد بررسی قرار میدهد:
فهرست مطالب:
فصل اول: چرا كلونسازيژن و آناليز DNA مهم است؟/ فصل دوم: حاملهاي كلونسازي ژن: پلاسميدها و باکتريوفاژها/ فصل سوم: خالصسازي DNA از سلولهاي زنده/ فصل چهارم: دستکاري DNA خالصشده/ فصل پنجم: وارد کردن DNA به سلولهاي زنده/ فصل ششم: حاملهاي کلونسازي E. coli/ فصل هفتم: حاملهاي کلونسازي براي يوکاريوتها/فصل هشتم: چگونه از يک ژن خاص کلون بهدست بياوريم/ فصل نهم: واکنش زنجيرهاي پليمراز/ فصل دهم: توالييابي ژنها و ژنومها/ فصل يازدهم: مطالعة بيان و عملکرد ژن/ فصل دوازدهم: مطالعة ژنوم/ فصل سيزدهم: توليد پروتئين از ژنهاي کلونشده/ فصل چهاردهم: کلونسازي ژنها و آناليز DNA در پزشکي/ فصل پانزدهم: کلونسازي ژنها و آناليز DNA در كشاورزي/ فصل شانزدهم: کلونسازي ژنها و آناليز DNA درعلوم جنايي و باستانشناسي
ویراستاران علمی:
دکتر بهرام کاظمی(استاد و مدیر گروه بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)
دکتر اسحاق بندانی(دکتری بیوتکنولوژی دارویی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی)